آرتفرهای بینالمللی هر ساله با گردهمایی فعالان عرصهی هنر از سراسر دنیا برگزار میشوند؛ برای ورود به آرتفرها شرایط مختلفی وجود دارد. آرتفرها میتوانند میزبان آثار هنری از گالریها، مجموعهداران، کیوریتورها و خود هنرمندان باشند؛ در این حالت شرکتکنندگان میتوانند با پرداخت مبلغی برای خود یک غرفه در آرتفر تهیه کنند. قیمتهای غرفهها بسته به ابعاد و ویژگیهای غرفه متفاوت خواهد بود. اما غالباً آرتفرهای معتبر تنها میزبان گالریها خواهند بود و هنرمندان باید تنها از طریق گالریها برای ورود به آرتفر اقدام کنند. در واقع در این نوع آرتفرها این گالری است که هزینه برای غرفهی خود پرداخت میکند و آثار هنرمندانش را در آن به نمایش میگذارد.
بنابراین اگر هنرمندی بخواهد وارد آرتفر شود، باید یک گالری اثر او را در آرتفر ارائه کند. به عبارت دیگر آرتفر محلی برای تجمع آثار هنریایست که گالریها انتخاب میکنند. با این توصیف، هنرمندانی که با گالریها همکاری ندارند، نمیتوانند به این دسته از آرتفرهای بینالمللی ورود کنند؛ حال اگر هنرمندی با گالری همکاری داشته باشد، چهطور میتواند جز هنرمندان انتخابی گالری برای حضور در آرتفر باشد؟
گالریها بسته به نوع آرتفر و متنی که در فراخوان آن وجود دارد، تصمیم به انتخاب آثار میگیرند. همچنین از آنجاکه ماهیت اصلی آرتفر اقتصادی است و قرار است گالری بتواند این آثار را در آرتفر بفروشد، انتخاب آثار باید به گونهای باشد که بتواند نظر مجموعهداران، گالریدارها و سایر خریداران را جلب کند. ناگفته نماند که گالری یا مسئول فروش آن تنها به فکر فروش اثر نیست، بلکه میخواهد اثر را به بهترین شکل بفروشد، یعنی به معتبرترین فرد یا نهاد، تا بتواند از این طریق اعتبار هنرمند خود را بالاتر ببرد. انتخاب هوشمندانهی گالریدار در چنین مواقعی میتواند آیندهی هنرمند را دگرگون کند.
طبق آنچه گفته شد، لازمهی ورود اثر یک هنرمند به آرتفرهای معتبر دنیا، قرارداشتن در لیست آثار انتخابی یک گالری است؛ این بدان معنا نیست که حتماً هنرمند باید همکاری دور و درازی با گالری را در کارنامهی خود داشته باشد، بلکه گاهی گالریها تصمیم میگیرند به معرفی هنرمندی در آرتفر بپردازند که تنها یک یا دو نمایشگاه انفرادی تاکنون در گالری داشته است. در این موارد، غالباً اصالت بصری اثر، محتوای منطبق با زمانه، جغرافیا و موضوع آرتفر، خلاقیت و سن هنرمند از مهمترین ملاکهای انتخاب اثر هنری برای یک آرتفر است. از آنجاییکه آرتفرها نقشی اقتصادی دارند، سلیقهی بازار نیز یکی از ملاکهای انتخاب اثر خواهد بود.
بنابراین برای ورود به آرتفرهای معتبر دنیا، باید با گالریهایی در ارتباط باشید که نه تنها در آرتفرها شرکت میکنند، بلکه کیفیت حضورشان نیز اهمیت زیادی دارد. برخی از گالریها با اینکه در سطح محلی از اعتبار خوبی برخوردارند، اما در سطح منطقهای یا بینالمللی تمایلی به فعالیت ندارند و برعکس برخی گالریها در سطح محلی نسبتاً ناشناختهاند، اما در عرصهی بینالمللی بسیار فعالاند. گالریهای فعال در عرصهی بینالمللی غالباً در آرتفرها شرکت میکنند. همچنین به دلیل هزینهبر بودن فعالیت در عرصهی بینالمللی بسیاری از گالریها ترجیح میدهند بر روی موارد دیگری سرمایهگذاری کنند. به همین دلیل هنرمندانی که قصد ورود به بازار جهانی هنر را دارند، باید حتماً ارتباط گالریها با آرتفرها و حضور بینالمللی آنها را در انتخاب خود مدنظر قرار دهند البته به دلیل تعداد محدود گالریها و تعداد زیاد هنرمندان در ایران، ورود به گالریها وارد فضای رقابتی شدیدی شده است و شاید استفاده از عبارت «انتخاب خود» کمی مضحک به نظر بیاید، اما در این یادداشت تلاش شده تا شرایط ورود هنرمندان به یک آرتفر معتبر شرح داده شود و در مورد چگونگی محیاکردن این شرایط بحثی نشده است.