علی ندایی، نقاش و هنرمند معاصر، متولد 1336 در آبادان و از پدر و مادری ملایری است. او طراحی و نقاشی را از سال 1362 و زمان ورود به دانشگاه هنر تهران آغاز کرد و سپس در سال 1373 برای ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس وارد همان دانشگاه شد.
ندایی بیش از 20 سال در دانشگاههای ایران تدریس کرد و تجربه شرکت در نمایشگاههای مختلف داخلی و خارجی را نیز در کارنامهی خود دارد. او از شاگردان محمدابراهیم جعفری و محمد حسین حلیمی و از معاشران نزدیک احمد وکیلی، علی ذاکری، کریم نصر و بسیاری از دیگر هنرمندان بوده است. این هنرمند همچنین به همراه احمد امیننظر حدود دو سال به یزد سفر میکرد و در دانشگاه هنر این شهر به تدریس مشغول شد. ندایی ترکیببندی مستحکم در آثار خود را تحت تاثیر مهدی حسینی میداند و منوچهر معتبر و فرهاد آذرین (مدیر گالری آتبین) را نیز به عنوان افرادی تأثیرگذار در هنر خود یاد میکند. او از اعضای گروه هنری 30+ بوده که بعد از انقلاب توسط علیرضا سمیع آذر و شهناز زهتاب شکل گرفت.
علی ندایی به عنوان طراحی ماهر شناخته میشود و انسان، حیوان و اسطوره در طراحیهای او المان اصلی هستند. توجه او به طراحی در نقاشیهایش نیز با فضایی اکسپرسیو به چشم میآید. اسطورهها در هر اثر از بطن تاریخ با رخدادهای دنیای معاصر پیوند خوردهاند. ندایی اسطورهها را برای بیان آنچه مد نظر دارد در آثار خود قرار داده و حتی سرگذشت بسیاری از اسطورهها مانند شخصیتهای شاهنامه را تغییر داده است.
اولین حضور ندایی به حراجها به سال 1394 و حراج تهران باز میگردد.