عربعلی شروه، در سال 1318 در کردستان به دنیا آمد و در 1390 در تهران چشم از جهان فرو بست. شروه، فعالیت هنری خود را با تدریس طراحی و نقاشی در روستاهای همدان شروع کرد و در سال 1348 برای تحصیل در رشته نقاشی وارد دانشکده هنرهای زیبا شد. وی پس از اتمام تحصیلات خود در سال 1354 در هنرستان هنرهای تجسمی و سپس دانشکده هنرهای زیبا به تدریس طراحی پرداخت.
فعالیت در زمینه نقاشی، سفالگری و مجسمهسازی، در کنار ترجمه کتابهای هنری چون «تکنیک و روش طراحی»، «مبانی پرسپکتیو»، «هنر رنگ» یوهانس ایتن، «رنگشناسی مدرن» و «تاریخ هنر نقاشی ایران و جهان» از تلاشهای دیگر شروه در صحنهی هنر بوده است. شروه را بواسطهی ترجمهی کتابهای مهم در زمینه طراحی و نقاشی و کاربست این متون در آموزشهای خود، بهعنوان پایهگذار آموزش نوین در طراحی میشناسند.
عربعلی شروه در طول فعالیت هنری خود بیش از یکصد کتاب را تألیف و ترجمه نمود و نمایشگاههای متعددی را برگزار کرد؛ یکی از آخرین کارنماهای این هنرمند در زمان حیات وی به سال 1385 در گالری طراحان آزاد و شمس بر میگردد که در آن تابلوهای رنگوروغن از طبیعت و داستانهای شاهنامه عرضه کرده بود. در سال 1396، مؤسسه فرهنگی و هنری شروه، توسط همسر او مرضیه قره داغی راهاندازی شد که از آن زمان چندین نمایشگاه از آثار این هنرمند را برپا کرده است.