اردشیر محصص، طراح، تصویرساز و کاریکاتوریست به واسطهی نگرش انتقادی خود در خلق آثار هنری به شهرت رسید. اردشیر محصص از دوران نوجوانی به هنرهای تجسمی علاقه نشان داد. در ۱۲ سالگی به تهران رفت و تحصیلات مقدماتی را در رشتهی ادبی به پایان رساند و با ادامهی تحصیل در رشتهی حقوق، شغل پدرش که قاضی بود را پی گرفت؛ اما پس از مدت کوتاهی فعالیت در این عرصه، حقوق را رها کرد و بهصورت جدی و حرفهای وارد کار طراحی شد. محصص از اواخر دههی 1330 طراحی در «کتاب هفته» آغاز کرد و سپس با نشریات دیگری همچون کیهان، توفیق، اطلاعات، آیندگان و نگین همکاری کرد. انتشار آثار او در نشریات مختلف باعث شد تا نگاه منتقدان را به نوع جدیدی از کاریکاتور در ایران جلب کند.
پس از آنکه محصص در دورههای اول تا چهارم بیینال تهران حضور یافت در سال 1346 نخستین نمایشگاه انفرادی خود را در تالار قندریز برگزار کرد. در نهایت شهرت در وطن، به خارج از کشور نیز تسری یافت و به مرور آثار محصص در نشریاتی همانند نیویورک تایمز و آفریقای جوان نیز منتشر شد. او مسیر حرفهای خود را در امریکا ادامه داد و نمایشگاههای متعددی در خارج از کشور برگزار کرد. سال 1349 آثارش در نمایشگاهی گروهی به همراه دیگر هنرمندان ایرانی در موسسهی آمریکایی هنرهای گرافیکی در نیویورک به نمایش درآمد. سال 1350 نمایشگاه گروهی دیگری در موزهی هنر پاریس داشت. یکسال بعد از این نمایشگاه به پاریس نقل مکان کرد. در همان سالها آثارش در قالب نمایشگاهی با عنوان «طراحیهایی از نیویورک تایمز» در موزهی هنرهای زیبای بوردو و موزهی لوور پاریس نمایش داده شد. سال 1353 و 1354 دو نمایشگاه انفرادی خارجی او در دانشگاه کلمبیا و گالری گراهام نیویورک برگزار شد و همزمان در آرتفر بینالمللی بازل سوئیس نیز حضور یافت. سال 1355 به امریکا مهاجرت کرد و فعالیت خود را در این کشور ادامه داد. سال 1367 مجلهی ایدهی ژاپن، محصص را به عنوان بزرگترین کارتونیست زندهی دنیا معرفی کرد. پس از اینکه هنرمند نامآور در سال 1387 در شهر نیویورک درگذشت، بازار آثار او و نمایشگاههایی که از آنها برپا شد به قوت خود باقی مانده است. حضور آثار او در آرتفرهای معتبری همچون آرت دوبی، فریز نیویورک و فیاک از این جمله است. اولین حضور اردشیر محصص در حراجها به سال 1388 (ژوئن 2009) و خانهحراج کریستیز بازمیگردد. آثار او تا آگوست سال 2022، 138 مرتبه در حراجهای داخلی و خارجی حضور داشته و به مجموع فروشی معادل 474 هزار و 826 دلار رسیده است. بیش از 75 درصد از آثار عرضهشدهی او در این حراجها به فروش رسیده است. گرانترین اثر او تا سال 2022 در حراج کریستیز و به مبلغ 32 هزار و 500 دلار در سال 1393 (مارچ 2015) چکش خورده است.
محصص از جمله هنرمندانی بود که توانست صورتی نو به کاریکاتور در ایران ببخشد و ذهنیت مخاطبان را نسبت به این هنر متحول کند. در دورهای که اغلب، دغدغهی کاریکاتوریستها پرداختن به مسائل سطحی بود، او در طراحیها و کاریکاتورهایش به موضوعات جدی و مهمتری پرداخت. یکی اصلیترین منابع محصص، عکسهایی بود که از وقایع دورهی قاجار ثبت شده بود. او با همان شوخطبعی و طنز گزنده مخصوص به خودش، از روی این تصاویر طراحی میکرد. محصص در بیشتر آثارش درد و رنج نهفته در زندگی روزمره را نشان میداد و خطوط لرزان، صاف و گاه هندسی از ویژگیهای بارز کار او بود. داوود شهیدی، هنرمند کاریکاتوریست دربارهی اردشیر محصص گفته است: «او هنرمندی جهانی بود و توانست در کنار بزرگان تاریخ هنر جهان مطرح شود. اردشیر تئوری طنز گرافیک را به طور مستمر ارائه داد و به دلیل عشق به تاریخ ایران معضلات ایران را در آثارش مطرح کرد و چه از نظر محتوای فکری و چه از لحاظ فرم، نقاشی و گرافیک قاجاریه را در طرحهای خود زنده کرد. محصص در هنر ترسیمی به عرصهی طنز نزدیک شد و هنر ایرانی را در آثار خود اعتلا بخشید.»