قاسم محمدی، نقاش معاصر در شهر شیراز متولد شد. محمدی دانشآموختهی رشتهی نقاشی از دانشکدهی هنرهای زیبای تهران است. او مدرک کارشناسی ارشد پژوهش هنر خود را نیز از همین دانشگاه دریافت کرده است. او نخستینبار در سال 1382 نقاشیهایش را بهصورت گروهی در فرهنگسرای نیاوران تهران به نمایش درآورد. یک سال پس از آن آثارش در نمایشگاهی گروهی در مقر یونسکوی بیروت حضور یافتند. نخستین نمایشگاه انفرادی او در سال 1384 در گالری سیحون برگزار شد. در سالهای بعدی فعالیت حرفهای محمدی، آثار او علاوه بر آنکه بارها بهصورت تکنفره و گروهی در گالریها داخلی نظیر هما، راه ابریشم، طراحان آزاد، آران، محسن و ... به نمایش درآمده، در آرتفر آرتدوبی، گالری XVA دبی و گالری گیمز گری امریکا نیز ارائه شده است.
محمدی از لحاظ فنی و شیوهی پرداخت نقاشانه رویکردی بازنمایانه و عینیتگرا دارد. البته این عینیتگرایی معطوف به طرز نقاشی است، این عبارت را لزوماً نباید به معنای وفاداری به شکل بیرونی و عینی امور درنظر گرفت. کما که او نقاشیهایش را بر اساس تصاویری که از این موضوعات عینی در خاطرش رسوب کرده و درونی شده است خلق میکند. در نهایت میتوان گفت که او ذهنیات خود را در قالب فرمهایی بازشناختنی با دلالتهای مشخص عینیت میبخشد. اما در ساحت موضوعی، نحوهی همنشینی عناصر نقاشیها از منطق جهان واقع تبعیت نمیکند و قواعد را به سود خیالپردازیهای نقاشانه به هم میریزد. بازی با مقیاس عناصر طبیعی و معمارانه و نیز نحوهی ترکیب آنها با یکدیگر موجب آشناییزدایی از آنها و خلق چشماندازهایی تغزلی میشود. همچنانکه خود او نیز نقاشیهایش را «رئالیست فانتزی» قلمداد میکند. با اینحال، عبارت «رئالیسم جادویی» توصیف دقیقتری برای این آثار خواهد بود. طبیعت و عوارض تمدن انسانی هستهی بنیادین زیباییشناسی این مناظر است. این دو که در جهان واقع نیروهایی متخاصم به شمار میآیند در نقاشیهای قاسم محمدی در یک همنوایی هارمونیک، تا سرحد یگانگی پیش میروند. اقتباس او از معماری سنتی ایران و بناهای خشتی و کاهگلی، لحنی بومی به صورت آثار او می بخشد.
اولین حضور آثار قاسم محمدی در حراجها به مرداد 1399 (آگوست 2020) به خانهحراج بونامز (حراج آنلاین هنر خاورمیانه) بازمیگردد. گرانترین اثر او تا سال 2021، در همین رویداد به مبلغ 2013 دلار چکش خورده است. آثار او تا سال 2021، 2 مرتبه در حراجهای داخلی و خارجی حضور یافته و 100 درصد آثارش در حراجهای بینالمللی به فروش رسیده است.