جمالالدین طبسی نژاد هنرمند نقاش و متولد 1333 در کرمانشاه و اصالتاً اهل طبس است. مضامین آثار او مرتبط با مضامین ایرانی به خصوص معماری سنتی و در امتداد مکتب سقاخانه است.
طبسینژاد دارای مدرک کارشناسی اقتصاد بیمه از دانشگاه علامه طباطبایی، مدرک هنرهای زیبا از کالج بوسیر پریش آمریکا و دکترای افتخاری هنرهای تجسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. طبسینژاد مؤسس دو گالری هنری، هردو به نام «طبس» در تهران و نورث ونکوور کانادا است. جمال طبسی نژاد اولین نمایشگاه انفرادی خود در تهران را در سال 1370 در گالری شیخ برگزار کرد و در همین سال، منتخبِ اولین بینال نقاشان ایران در موزهی هنرهای معاصر تهران نیز شد. مراکز هنری کشورهای آمریکا، ژاپن، کویت، قطر و... میزبان آثار این هنرمند بودهاند. او همچنین نمایشگاههایی در موزهی میراث فرهنگ و موزهی هنرهای معاصر تهران برگزار کرده است. او علاوه بر نقاشی در مجسمهسازی و کار با مواد مختلف مانند سنگ، چوب و فلز مهارت دارد؛ توانایی بازسازی نقاشیها و آثار هنری قدیمی نیز از مهارتهای جمال الدین طبسی نژاد است. او سابقهی تدریس طراحی و نقاشی را نیز در کارنامهی خود دارد.
در آثار جمال الدین طبسی نژاد از مواد مختلفی مثل خاک رس، فلز یا چوب استفاده شده است. او در نمایشگاه خود، «شاخه گلی هدیه به دنیا»، که شامل 77 اثر از وی بود، از تکنیک اکرلیک روی کاهگل استفاده کرد. این نمایشگاه در موزهی رضا عباسی و به مناسبت ورود نمایندگان جهانگردی دنیا به ایران برگزار شد. طبسی نژاد در آثارش به پیشینهی فرهنگ و هنر ایران توجه میکند؛ بسیاری از آثار او نشاندهندهی گوشههایی از معماری سنتی ایران است که با الهام از بناهای تاریخی مانند ساختمانهای شهر کاشان، تخت جمشید و ارگ بم تصویر شدهاند. او همچنین دیگر المانهای ایرانی را که ریشه در فرهنگ این کشور دارند، در آثارش به کار میگیرد؛ برای مثال در تابلویی به نام «قفل و کلید»، هنرمند تعداد زیادی از قفلهای قدیمی را که مخصوص درهای چوبی خانههای ایرانی در گذشته بوده است، به همراه کلیدهای بزرگ و کوچک بر روی بوم آورده است. استفاده از پنجرههای کوچک فلزی به همراه تکه پارچهها، که بیانگر المانهای سقاخانه مثل ضریح و دخیل است نیز از دیگر موارد تأثیرپذیری این هنرمند از فرهنگ و سنتهای مردم ایران است.