شهریار احمدی دورهی کارشناسی و کارشناسی ارشد نقاشی را در دانشگاه هنر تهران سپری نموده است. سال 1379 برای نخستینبار آثارش را بهصورت انفرادی در گالری برگ به نمایش درآورد. از آن پس نیز نمایشگاههایی با گالریهایی نظیر الهه، گلستان، برگ، دی و ماه برگزار نمود است.
ارائهی آثار احمدی با توفیق زودرس همراه شد و بهسرعت راه او را به محافل بینالمللی گشود. سال 1378 بود که در نخستین تجربهی برونمرزی، آثار این هنرمند معاصر در کارنمایی انفرادی در گالری B21 دبی به تماشا گذاشته شد و دوسال پس از آن نیز گالری AB لوزان سوئیس از آثار او میزبانی کرد. شرکت در نمایشگاه «آرزوها و رویاها» در مرکز فرهنگی مریدین واشنگتن دیسی و حضور در آرت اکسپو پکن از دیگر تجارب بینالمللی او در سال 1385 بود. احمدی در سال 1374 موفق به کسب جایزهی اول نقاشی آسیا و اقیانوسیه شد و در سال 1381 در مسابقات بینالمللی جوانان جهان تهران مقام اول را از آن خود کرد. او به عنوان مدرس هنری نیز در فضای دانشگاهی فعالیت داشته است. ریاست گروه نقاشی واحد هنر جهاد دانشگاهی تهران و ریاست گروه نقاشی واحد هنر دانشگاه علمی کاربردی بخشهایی از کارنامهی آموزشی او بودهاند.
وحید شریفیان به بهانهی برگزاری نمایشگاه او در گالری ماه، دربارهی آثار این هنرمند مینویسد:
«شهریار احمدی ژانر خود را خوب میشناسد و ظرفیتهای بصری نقاشی انتزاعی را در تجریدهای خود بهگونهای وارد میکند که عنصر تجریدشده با راهکارهای انتزاعی، تجربهی تازهای پیشِ رو مینهد. اما خطری که نقاشان این ژانر را تهدید میکند این است که پس از مدتی در چنبرهی تکرار مستحیل میشوند. خطری که کمکم ممکن است وی و بعضی از همنسلانش را نیز دچار کند. اما آنچه تاکنون وی را از تکرار بر حذر داشته بیشتر به قضیهی محتوا برمیگردد. برای وی محتوا بستر کار را میسازد و مهم نیست که «ده فرمان» باشد یا اشعار «رنهشار». او با دستاندازیهای خود به این متون، لایههای تازه ای را در تصویر اثر و تصور ما باز میکند و در این روند فرامتنی مأخوذ به تصویر و ادبیات، به تولیدی تازه در ژانر خود بدل میکند».
- مجموع فروش آثار در خانهحراجها
409.058 - تعداد آثار در حراجیهای بینالمللی
۲۲ - نرخ فروش آثار
۸۶٪ - میانگین رشد آثار
۵۲٪ - تعداد آثار در حراج تهران
۹ - مجموع فروش در حراج تهران
331,556 - تعداد نمایشگاههای انفرادی
بیش از ۱۶ نمایشگاه
- وجد براق
- از مجموعهی معراج
- اکریلیک و ورق طلا روی بوم
- دو لتهای؛ هر لت: 270*150 سانتیمتر
- قیمت فروختهشده: 62638 دلار
گرانترین اثر شهریار احمدی نقاشیای از مجموعهی «معراج» اوست، که به مبلغ 62638 دلار در 27 دیماه 1398 در دوازدهمین دورهی حراج تهران با نرخ رشد 41 درصدی چکش خورده است. مجموعهی «معراج» همواره توجه مخاطبان و بازار هنر را به خود جلب کرده است و یکی از آثار این مجموعه در بیینال بینالمللی ونیز در سال ٢٠١٥ به نمایش درآمده است.
احمدی در اثر حاضر الگوی اسب اساطیری (که در اسبهایی نظیر براق، رخش، دلدل و شبدیز نمود داشته)، را بیسوار و در حال استحاله نقاشی کرده است. او در این اثر نیز همچون باقی نقاشیهایش با آشناییزدایی از این الگوی آشنا، آن را به سمت بیانی انتزاعی متمایل ساخته است. قلمضربههای هیجانی این تابلو که به فراخور تحرک و شتاب اسبها بر سطح آبی بوم پاشیده شده، شمههایی از اکسپرسیونیزم انتزاعی دارد.
مجموع فروش سالانهی آثار شهریار احمدی در خانهحراجها
بازار هنر رو به رشد شهریار احمدی، با توجه به رکود اقتصادی سالهای اخیر، او را به نمونهای موفق در میان هنرمندان معاصر بدل میسازد. احمدی از سال 2009 حضوری حداقلی در حراجها داشته و سالانه یک الی دو اثر به مارکت عرضه کرده است. اما با برپایی حراج تهران از سال 2012 بازار هنر او بیش از پیش فعال شده که این مسیر صعودی در نمودارهای سالانه به وضوح مشهود است. از سال 2017 به اینسو تمام آثاری که از این هنرمند در حراجها ارائهشده به فروش رسیده و ارزش آثار و مجموع فروش آنها نیز رشد قابل توجهی را تجربه کرده است. فروش گرانترین اثر هنرمند در سال 2020 در حراج تهران، تأییدی بر این رشد و تأثیر خانهحراج پایتخت است.
نرخ فروش آثار شهریار احمدی در خانهحراجها
نکتهی جالب توجه در مورد آثار شهریار احمدی، نرخ رشد مثبت و مابهالتفاوت قیمت چکشخورده نسبت به بازههای برآوردی است. آثار او در اغلب سالها با قیمتی فراتر از بیشینهی برآورد اولیه و تخمین کارشناسان به فروش رسیدهاند. لازم به ذکر است که این نرخ رشد مثبت مرهون آثاری است که با ابعاد بزرگ و پسزمینهی آبی رنگشان شناخته میشوند. در دورهی شانزدهم حراج تهران نیز نمونهای از این سری آثار عرضه شده است و بر اساس الگوی مذکور، تکرار این عملکرد موفقیتآمیز دور از انتظار نخواهد بود.
مجموع تعداد و ارزش آثار شهریار احمدی در بازههای قیمت
از 22 اثر احمدی که در خانهحراجها ارائه شدهاند، 9 اثر او در بازهی 10 تا 50 هزار دلار به فروش رسیده است. همچنین بیشترین مجموع فروش او از سال 2009 تاکنون بهواسطهی آثاری در همین بازهی قیمتی رقم خورده است. متعاقباً احتمال فروش آتی آثار او در این بازههای قیمتی بیش از سایر بازههاست. هرچند این نتایج در آیندهی بازار این هنرمند به ابعاد، دورهی سبکی آثار او و عملکرد خانهحراج عرضهدهنده گره خورده است و در پیشبینی ارزش باید این پارامترها را مدنظر قرار داد.
پیوند آثار احمدی با روایات و اساطیر ایرانی، یکی از عوامل مطلوبیت آثار او برای مارکت داخلی است. بیشترین حضور هنرمند و فروش صددرصدی آثار او در حراج تهران رقم خورده است؛ 9 اثری که در 9 دورهی حضور احمدی در حراج تهران عرضه شده به فروش رسیدهاند. 81% از مجموع فروش آثار او نیز متعلق به حراج تهران است. با این حال هر دو اثری که از این هنرمند در حراج ساتبیز عرضه شده نیز به فروش رسیدهاند و از این جهت ساتبیز هم عملکرد موفقی در فروش آثار احمدی داشته است.
شهریار احمدی در شانزدهمین دورهی حراج تهران
- روزی که رفت از یاد، شماره 2
- از مجموعهی «خاطرات قرن اول هجری»
- اکریلیک روی بوم
- 140*240 سانتیمتر
- تاریخ اثر: 1400
- برآورد اولیهی قیمت: 2 تا 3 میلیارد تومان
- قیمت فروختهشده: 2.2. میلیارد تومان