فرح اصولی در شهر زنجان متولد شد. آموختن نقاشی را در فاصلهی سالهای 1347 تا 1350 از هنرستان هنرهای زیبای تهران آغاز کرد. سپس وارد دانشکدهی هنرهای زیبای تهران شد و به تحصیل در رشتهی گرافیک پرداخت. سال 1357 نخستینبار آثار خود را در یک کارنمای جمعی در خانهی آفتاب تهران به نمایش درآورد.
او همچنین از اعضای موسس گروه دنا در سال 1380 بود. گروهی از هنرمندان زن ایرانی (نظیر فریده لاشایی، گیزلا وارگاسینایی، مریم شیرینلو، شهلا حبیبی، رعنا فرنود و ...) که در فعالیت 6 سالهشان کارنماهای متعددی در کشورهای مختلف جهان همچون لهستان، سوییس، مجارستان، هلند، بلژیک، آلمان و ایران برگزار کرد. مهمترین این کارنماها در ساختمان سازمان ملل در شهر ژنو، ساختمان پارلمان اروپا در شهر بروکسل و موزهی لودویش در شهر کوبلنتس رقم خوردند. این هنرمندان آثار خود را در شهر زنجان، رفسنجان، اصفهان و یزد نیز به نمایش درآوردند. اصولی همچنین در سال 1382 در ساماندهی ششمین دوسالانهی نقاشی ایران نقش پررنگی داشت. سال 1370 نقاشیهای او در یک نمایشگاه گروهی در مرکز مطالعات ایرانی در دانشگاه کلمبیای نیویورک به نمایش درآمد. آثار او در سال 1376 در آرتفر آرتاکسپوی پکن نمایش داده شد، همچنین در 1397 بهواسطهی زیرزمین دستان در آرتفر دوبی حضور یافت. او حضور در آتفر پاریس مدرن= معاصر (ابوظبی)، آرت اکسپو کاخ کنگرهها (پاریس) و ... را نیز در کارنامه دارد.
اصولی در ابتدا به کارهای گرافیک تصویرسازی میپرداخت. او در زمینهی تصویرسازی کتاب کودک نیز تجربه داشته است. از اواخر دههی 1360 رهیافت شخصی اش را در نوسازی سنت نگارگری ایرانی پی میگیرد. مبنای کارش بر شیوهی فضاسازی چندساحتی نگارگری استوار شده است. معمولاً در ترکیببندیهای هندسی، چند بخش مجزا را به نقشمایههای سنتی (انسان، فرشته، اسب، درخت، ابر پیچان و غیره) اختصاص میدهد و بخشهای دیگر را با سطوح بافتدار تزئینی میپوشاند. او با گرایشی روایتگرانه در نقاشیاش به مضامینی چون خیر و شر، هجر و عشق، زن و مادر میپردازد. خصلت آذینگرانهی نگارگری را با استفاده از افشانهی رنگی در کنارههای قاب نقاشیهای خود بازآفرینی میکند و آثاری میآفریند که هم از حیث انتزاعی و هم از حیث بازنمایی غنیاند. گفتنی است که تعدادی از آثار این هنرمند در مراکز معتبری هنری جهان از جمله موزه متروپولیتین نیویورک و موزهی هنر مدرن لسآنجلس نگهداری میشوند.