محمد احصایی، هنرمند پیشکسوت عرصه خوشنویسی و نقاشیخط است که توانست به همراه چند تن دیگر از هنرمندان فعال در این حوزه، نقاشیخط را نه تنها در داخل کشور، بلکه در خارج مرزها نیز بهخوبی عرضه کند.
محمد احصایی هنر را به صورت آکادمیک در دانشکده هنرهای زیبای تهران آموخت و سالها بعد گرافیسم خط را در همین دانشکده آموزش داد. برگزاری نمایشگاههای متعدد در داخل و خارج از کشور، کسب جوایز جهانی، تدریس در دانشگاههای هنر، عضویت در هیئت امنای انجمنهای خوشنویسان و طراحان گرافیک ایران و داوری دوسالانههای گوناگون هنری از جمله فعالیتهای او در دنیای هنر به شمار میرود.
احصایی به کمک شناختی که از هنر خوشنویسی ایرانی داشت به بیانی مدرن در آثار نقاشیخط خود رسید. در مجموعه آثار این هنرمند، حروف و درهمتنیدگی کلمات حرف اصلی را میزنند. او بیشتر از آنکه در آثارش بر حروف متمرکز باشد، به سراغ کلمات رفته و آنها را رقصان به روی بوم کشیده است. در واقع میتوان گفت که آثار محمد احصایی ترکیبی گرافیکی از کلمات و حروفی است که درهمتنیده و بافتی از گرههایی بیشمار را پدید آورده است.
علیرضا سمیعآذر در کتاب «زایش مدرنیسم ایرانی» درباره محمد احصایی نوشته است: «بدون شک مهمترین دستاورد محمد احصایی در پویش نقاشیخط ایران، مکاشفه شکلی او در حروف الفبای فارسی است که در بسیاری از کارهایش، به نوعی شالودهفکنی در کلمه منتهی شده است و به زیبایی بافتار کلمه را میشکافد و حروف متشکله آن را آزاد میسازد تا از این رهگذر زیباییشناسی خط فارسی را به اصول نقاشی مدرنیستی پیوند دهد».